28 Ağustos 2007 Salı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları

Şu anda maalesef Uzaktan Eğitim yoluyla lisans düzeyinde eğitim veren üniversitelerimizin sayısı oldukça azdır. Aşağıda, ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim verenAhmet Yesevi Üniversitesi'ndeki bazı programlar ve bu programlara başvuru koşulları özetlenmektedir. Ayrıntılı bilgi ve başvurular için Üniversitenin sitesine online olarak buradan başvurabilirsiniz.
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ÖN LİSANS PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?
1. 2007 ÖSS'den SAY-1 puan türünden en az 160 ham puan almış olmak.
2. Halen bir MYO' da öğrenciliği devam eden veya mezun olanlardan MYO' ya girdikleri yılki ÖSS SAY puanı taban puanın üstünde olanlar,
3.AYRICA Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin asağıdaki bölümlerinden mezun olanlar ÖSS puanı aranmaksızın Bilgisayar Programcılığı Önlisans Programına başvurabilirler.
Bilgisayar Yazılımı
Bilgisayar Donanımı
Bilgi İşlem
Bilgisayar
Bilgisayar İşletimi
Bilgisayar İşletimi Teknisyenliği
Bilgisayar ProgramcılığıYÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ LİSANS PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?1.2007 ÖSS EA-1 puan türünden en az 160 ham puan almış olmak.2. Daha önce ÖSS'ye girmiş ve herhangi bir yerde okuyan veya mezun olan öğrencilerden yerleştirildiği yılki EA puanı o yılki taban puanın üstünde olanlar başvurabilirler.BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?1.2007 ÖSS'den SAY-2 puan türünden en az 185 ham puan almış olmak.2. Daha önce ÖSS'ye girmis ve herhangi bir yerde okuyan veya mezun olan ögrencilerden yerleştirildiği yılki ÖSS-SAY puanı, taban puanın üstünde olanlar,3. AYRICA asağıdaki önlisans programlarından mezun olanlar Bilgisayar Mühendisliğine ÖSS puanı aranmaksızın başvurabilirler.1221 Bilgi İşlem/Bilgi-İşlem Sistemleri1237 Bilgisayar Donanımı1244 Bilgisayar Operatörlüğü1251 Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği1267 Bilgisayar Programcılığı/Bilgisayar Programlama1274 Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama1281 Bilgisayar ve Enformasyon Sistemler
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR
1. 2007 ÖSS'den SAY-2 puan türünden en az 185 ham puan almış olmak.
2. Daha önce ÖSS'ye girmiş ve yerleştirilmiş olanlardan yerleştirildikleri yılki puanı SAY alanında taban puanın üstünde olanlar .